Convectoare electrice

|

Convectoarele electrice sunt dispozitive de încălzire care utilizează electricitatea pentru a încălzi aerul din încăpere. Ele sunt o solutie populară pentru încălzirea locuințelor și a spațiilor de birouri, deoarece sunt ușoare in utilizare și instalare. Deci sa vedem cum funcționează convectoarele electrice, avantajele și dezavantajele lor, precum și aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un astfel de dispozitiv de încălzire.

Cum funcționează convectoarele electrice?

Convectoarele electrice funcționează prin transferul de căldură prin convecție. Când aerul este încălzit de elementul de încălzire al convectoarelor electrice, se dilată și devine mai ușor decât aerul rece, iar apoi se ridică în sus. Aerul rece înlocuiește aerul cald și începe să se încălzească, creând astfel un curent de convecție care încălzește întreaga încăpere.

Avantajele convectoarelor electrice

Avantajele majore ale convectoarelor electrice este că acestea sunt ușor de utilizat și de instalat. Ele nu necesită instalații complicate sau modificări ale sistemului de încălzire existent, fiind o soluție perfectă pentru persoanele care locuiesc în chirie sau pentru proprietarii care doresc să își îmbunătățească sistemul de încălzire fără să cheltuiască prea mult.

De asemenea, convectoarele electrice sunt foarte eficiente, deoarece transformă energia electrică în căldură, fără pierderi semnificative de energie. Acestea sunt, de asemenea, mai sigure decât alte tipuri de încălzitoare, cum ar fi sobele cu gaz sau cu lemne, deoarece nu produc flăcări sau emisii nocive de gaze.

Dezavantajele convectoarelor electrice

Unul dintre dezavantaje este costul mai mare al energiei electrice comparativ cu alte surse de încălzire. De asemenea, convectoarele electrice pot fi mai puțin eficiente decât alte tipuri de încălzitoare, cum ar fi pompele de căldură, mai ales în cazul încălzirii unor încăperi mari.

În plus, convectoarele electrice pot fi destul de zgomotoase, deoarece ventilatorul care circulă aerul face zgomot, ceea ce poate fi deranjant în unele situații. De asemenea, acestea nu sunt ideale pentru zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile.

Convectoarele electrice si tipurile lor?

Există mai multe tipuri de convectoare electrice, fiecare cu propriile sale caracteristici și avantaje. Iată câteva dintre cele mai populare tipuri de convectoare electrice:

 1. Convectoare electrice cu element de încălzire ceramic - Acest tip de convectoare utilizează un element de încălzire ceramic pentru a încălzi aerul din încăpere. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că sunt mai eficiente decât convectoarele electrice cu element de încălzire din metal, datorită capacitatii lor de a reține căldura pentru o perioadă mai lungă de timp.
 2. Convectoare electrice cu element de încălzire din metal - Acest tip de convectoare este cel mai frecvent întâlnit, iar elementul de încălzire din metal încălzește aerul din încăpere. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și puteri, pentru a putea fi utilizate în funcție de necesitățile individuale ale fiecărui utilizator.
 3. Convectoare electrice cu termostat - Aceste convectoare sunt dotate cu un termostat, care reglează temperatura din încăpere și oprește convectoarele atunci când temperatura dorită a fost atinsă. Acestea sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să economisească energie și să mențină o temperatură constantă în încăpere.
 4. Convectoare electrice de perete - Aceste convectoare sunt instalate pe perete și sunt ideale pentru a economisi spațiu în încăperi mici. Acestea sunt ușor de instalat și de utilizat și sunt disponibile în diferite dimensiuni și puteri.
 5. Convectoare electrice portabile - Aceste convectoare sunt ideale pentru utilizarea în încăperi mici sau pentru a fi transportate dintr-o cameră în alta. Acestea sunt disponibile în diverse dimensiuni și puteri, pentru a satisface nevoile individuale ale fiecărui utilizator.

Indiferent de tipul de convectoare electrice pe care îl alegeți, este important să cunoașteți caracteristicile și avantajele fiecărui model înainte de a face o achiziție. Va recomandam să consultați un specialist în domeniu pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit convectore electric pentru nevoile dvs. de încălzire.

Cum sa cumperi un convector electric corect?

Procurarea unui convector electric potrivit depinde de nevoile individuale de încălzire a fiecărei persoane și de caracteristicile încăperii în care va fi utilizat. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare înainte de a achiziționa un convector electric:

 • Puterea: Cumparati un convector electric cu puterea corespunzătoare dimensiunilor încăperii. O putere prea mică nu va putea încălzi eficient spațiul, în timp ce o putere prea mare poate duce la mai multe cheltuieli lunare.
 • Dimensiunea: Verificați dimensiunile convectorului electric și asigurați-vă că se potrivește spațiului în care urmează să fie instalat.
 • Termostat: Un convector electric cu termostat poate fi o alegere bună pentru a economisi energie electrică și a menține temperatura constantă în încăpere.
 • Element de încălzire: Există două tipuri de elemente de încălzire la convectoarele electrice - metalice și ceramice. Elementele metalice sunt mai ieftine, dar elementele ceramice sunt mai eficiente și oferă o încălzire mai uniformă.
 • Siguranța: Asigurați-vă că convectorul electric are caracteristici de siguranță precum protecția la supraincălzire și la supratensiune.
 • Designul și funcțiile: Verificați designul și funcțiile convectorului electric pentru a se potrivi cu nevoile dvs. și pentru a se potrivi cu stilul și decorul casei sau biroului.

În final, asigurați-vă că alegeți un convector electric de la un producător de încredere și că verificați recenziile și feedback-ul altor clienți pentru a vă asigura că produsul este de calitate și fiabil.

Magazinul Watt vă oferă o gamă largă de convectoare electrice de calitate, pentru a vă încălzi casa sau biroul în mod eficient și confortabil în sezonul rece.

Avem disponibile convectoare electrice cu element de încălzire ceramic, cu element de încălzire din metal, cu termostat, de perete sau portabile, în diverse dimensiuni și puteri, astfel încât să puteți alege produsul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. individuale.

Toate convectoarele electrice pe care le comercializăm sunt fabricate de producători de renume și respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Acestea sunt ușor de instalat și de utilizat, și sunt ideale pentru încălzirea încăperilor mici sau mari.

Vă invităm să vizitați magazinul nostru din Chisinau, unde veți putea să vedeți produsele noastre și să primiți sfaturi și recomandări de la specialiștii noștri în domeniu. De asemenea, puteți comanda produsele noastre direct online și le vom livra la adresa dvs. în cel mai scurt timp posibil.

Pentru orice întrebări sau neclarități, nu ezitați să ne contactați. Suntem mereu bucuroși să vă ajutăm să alegeți produsul potrivit pentru dvs. și să vă oferim cele mai bune soluții pentru încălzirea casei sau biroului dvs. 

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер