Podele calde

Podelele calde in apartament - Solutie de incalzire

Podelele calde reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru încălzirea locuințelor, fiind din ce în ce mai populare în ultimii ani. Această metodă de încălzire constă într-un sistem de conducte încorporate în pardoseală prin care circulă apă caldă sau un agent termic special. Această soluție are o serie de avantaje față de sistemele tradiționale de încălzire, precum caloriferele sau radiatoarele.

Unul dintre principalele avantaje ale podelelor calde este că oferă o distribuție uniformă a căldurii, fără puncte fierbinți sau reci. Acest lucru se datorează faptului că sistemul este încorporat în întreaga pardoseală, astfel că căldura este distribuită uniform în toată încăperea. În plus, datorită faptului că aerul cald urcă, podelele calde încălzesc în primul rând picioarele, iar apoi restul corpului, ceea ce le face mai confortabile decât sistemele tradiționale de încălzire.

În cazul apartamentelor, podelele calde pot fi o soluție foarte bună, deoarece acestea au o grosime mai mică și sunt mai ușoare decât sistemele tradiționale de încălzire. Astfel, ele pot fi instalate și în apartamentele cu etaj superior fără a suprasolicita structura clădirii. În plus, podelele calde nu ocupă spațiu, ceea ce poate fi un avantaj important în apartamentele mai mici.

Podelele calde pot fi utilizate în orice tip de încăpere, indiferent de destinația acesteia. Acestea sunt ideale în camerele de zi, dormitoare, băi și chiar bucătării, deoarece nu creează disconfort atunci când se merge pe ele cu picioarele goale sau când se stă jos. În plus, ele pot fi folosite în combinație cu alte sisteme de încălzire, precum radiatoarele sau caloriferele, pentru a asigura o încălzire suplimentară în zilele reci.

În ceea ce privește instalarea podelelor calde, aceasta trebuie efectuată de către un specialist, deoarece este necesară o pregătire corespunzătoare a suprafeței și așezarea corectă a conductelor. Totodată, este necesar să fie ales un sistem de încălzire adecvat, în funcție de tipul de încăpere și necesitățile utilizatorilor.

În concluzie, podelele calde reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru încălzirea locuințelor, oferind o distribuție uniformă a căldurii și o serie de avantaje față de sistemele tradiționale de incalzire.

Ce trebuie pentru a instala podelele calde?

Pentru a instala podelele calde în apartament, este necesară următoarea echipare și materiale:

  1. Izolație termică: Înainte de a instala podelele calde, este important să aveți o bună izolație termică a podelei. Aceasta poate fi realizată prin aplicarea unui strat de polistiren expandat sau un material similar de izolare termică.
  2. Sistemul de încălzire prin pardoseală: Acesta este format dintr-un șirag de țevi sau cabluri electrice încorporate în podea, care vor distribui căldura în întreaga suprafață. Aceste sisteme pot fi cu apă caldă sau electrice, în funcție de preferințe.
  3. Termostatul: Pentru a controla temperatura încălzirii podelei, este necesar un termostat. Acesta poate fi programat să mențină o temperatură constantă sau să o regleze în funcție de preferințele utilizatorului.
  4. Sistemul de fixare și nivelare: Pentru a fixa țevile sau cablurile în podea, este necesar un material special de fixare și nivelare, cum ar fi adezivul sau mortarul.
  5. Pardoseala finală: Pardoseala finală poate fi din lemn, gresie, piatră sau orice alt material durabil și rezistent la căldură.
  6. Instalare profesională: Pentru o instalare corectă și sigură a podelei calde, este important să angajați un specialist calificat în instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală.

Este important să aveți în vedere faptul că instalarea podelei calde poate fi costisitoare și necesită o pregătire temeinică a suprafeței de lucru. De asemenea, ar trebui să evaluați costurile de energie electrică sau de gaz pentru a menține temperatura dorită. Cu toate acestea, odată instalată, o podea caldă poate oferi o experiență plăcută și confortabilă în locuință, în special în timpul sezonului rece.

Magazinul Watt vă oferă cea mai mare alegere de podele calde de cea mai bună calitate la prețuri avantajoase în Chisinau, la fel si toate accesoriile necesare pentru instalarea podelelor calde in apartament sau casa.

Podelele noastre calde sunt disponibile în diverse dimensiuni și puteri, potrivite pentru orice tip de locuință, oferind un confort termic deosebit în orice anotimp. În plus, ele sunt ușor de instalat și de întreținut, fiind o soluție ideală pentru cei care doresc să își îmbunătățească confortul termic din casă.

Produsele noastre sunt fabricate de branduri de top precum Warmup, Devi, ProWarm, oferind o durată lungă de viață și o eficiență ridicată. Acestea sunt compatibile cu diverse tipuri de podele, cum ar fi parchetul, gresia, marmura sau chiar covorul, oferind astfel un aspect estetic plăcut.

Pentru a vă ajuta în alegerea potrivită, personalul nostru experimentat vă stă la dispoziție cu consultanță tehnică și cu soluții personalizate, adaptate nevoilor dumneavoastră.

În plus, oferim și servicii complete de instalare, astfel încât să vă asigurăm că produsele noastre sunt instalate corect și sigur. Astfel, veți putea beneficia de toate avantajele pe care le oferă podelele calde, fără să vă faceți griji cu privire la instalare.

Vă invităm să vizitați magazinul nostru sau să ne contactați pentru mai multe informații despre produsele noastre și pentru a vă ajuta să alegeți soluția ideală pentru confortul termic din locuința dumneavoastră.  

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер