Conditionere tip tavan pardosea

|

Conditionerele tip tavan-pardosea sunt unități de climatizare versatilă care pot fi montate fie pe perete, fie pe tavan, fie pe podea, pentru a oferi aer condiționat și încălzire într-o varietate de încăperi. Aceste unități sunt populare în birouri, hoteluri și clădiri comerciale, dar pot fi utilizate și în locuințe.

Cum funcționează un aer condiționat de tip tavan-pardosea?

Aerul condiționat de tip tavan-pardosea are un sistem de distribuție a aerului care utilizează o conductă de evacuare și o grilă de evacuare. Unitatea poate fi montată fie pe tavan, fie pe podea, cu conducta de evacuare conectată la unitatea exterioară. Aceasta trage aerul cald sau rece din cameră și îl trimite prin conducta de evacuare către unitatea exterioară, unde aerul este procesat și apoi trimis înapoi în încăpere prin grila de evacuare.

Care sunt avantajele aerului condiționat de tip tavan-pardosea?

 1. Flexibilitate în instalare: Aceste unități sunt ușor de instalat și pot fi montate atât pe podea, cât și pe tavan, ceea ce face ca acestea să fie foarte flexibile.
 2. Eficiență energetică: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea este foarte eficient din punct de vedere energetic și poate reduce factura de energie electrică cu până la 30%.
 3. Design atractiv: Aceste unități sunt mai atractive din punct de vedere estetic decât unitățile de perete sau de fereastră.
 4. Funcționalitate: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea poate oferi atât răcire, cât și încălzire, ceea ce înseamnă că poate fi utilizat pe tot parcursul anului.
 5. Controlul temperaturii: Aceste unități oferă control precis al temperaturii și fluxului de aer, pentru a asigura un confort optim.

Care sunt dezavantajele aerului condiționat de tip tavan-pardosea?

 1. Costuri ridicate: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea este mai scump decât alte tipuri de aer condiționat.
 2. Necesită o instalare profesională: Aceste unități necesită o instalare profesională, ceea ce poate crește costurile inițiale.
 3. Zgomot: Unitățile de aer condiționat de tip tavan-pardosea pot fi mai zgomotoase decât unitățile de perete sau de fereastră.

Cum să alegeți un aer condiționat de tip tavan-pardosea?

Atunci când alegeți un aer condiționat de tip tavan-pardosea, este important să țineți cont de următorii factori:

 • Dimensiunea încăperii: Alegeți o unitate cu o capacitate adecvată pentru dimensiunea încăper
 • Eficiența energetică: Alegeți o unitate cu o clasă energetică ridicată pentru a reduce costurile cu energie electrică pe termen lung.
 • Zgomot: Verificați nivelul de zgomot produs de unitate și alegeți una cu un nivel de zgomot cât mai scăzut.
 • Controlul temperaturii: Asigurați-vă că unitatea are opțiuni de control al temperaturii precise și că poate oferi atât răcire, cât și încălzire.
 • Funcționalitate: Verificați ce funcții suplimentare oferă unitatea, cum ar fi filtre de aer, timer și controlul vântului.
 • Brand și preț: Alegeți un brand de încredere și comparați prețurile pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț.

În concluzie, aerul condiționat de tip tavan-pardosea este o opțiune excelentă pentru încăperi cu plafonuri înalte sau pentru spații comerciale. Este important să țineți cont de factorii de mai sus atunci când alegeți o unitate, pentru a obține confortul și eficiența energetică dorite.

Principalele deosebiri a conditionerului tip tavan-pardosea

Deosebirile unui aer condiționat de tip tavan-pardosea față de alte tipuri de aer condiționat includ:

 1. Amplasare: Un aer condiționat de tip tavan-pardosea este montat de obicei în partea de sus a peretelui, aproape de tavan sau pe podea, lângă perete, în timp ce alte tipuri de aer condiționat sunt montate pe perete sau în fereastră.
 2. Design: Designul unui aer condiționat de tip tavan-pardosea este mai asemănător cu cel al unei unități de încălzire decât cu cel al unui aer condiționat tradițional, deoarece unitatea este montată într-un perete sau pe podea, iar aerul este distribuit în încăpere prin intermediul grilelor de ventilație aflate în partea de sus a peretelui.
 3. Eficiența energetică: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea are de obicei o eficiență energetică mai mare decât alte tipuri de aer condiționat datorită dimensiunilor și capacității sale mai mari, ceea ce poate reduce costurile de energie pe termen lung.
 4. Capacitate: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea are de obicei o capacitate mai mare decât alte tipuri de aer condiționat, ceea ce îl face potrivit pentru încăperi mai mari sau pentru spații comerciale.
 5. Flux de aer: Aerul condiționat de tip tavan-pardosea oferă un flux de aer orizontal, ceea ce înseamnă că aerul este distribuit în întreaga încăpere, în loc să fie direcționat într-o singură direcție.

În general, aerul condiționat de tip tavan-pardosea este o alegere excelentă pentru încăperi mari sau spații comerciale datorită capacității și eficienței sale energetice. Este important să alegeți o unitate de dimensiune potrivită pentru încăperea dvs., să verificați opțiunile de control al temperaturii și să acordați atenție nivelului de zgomot produs de unitate pentru a vă asigura că aveți confortul și eficiența energetică dorite.

Magazinul Watt din Moldova oferă o gamă variată de aer condiționat tip tavan-pardosea de la diverse branduri renumite. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și capacități pentru a se potrivi nevoilor diferitelor încăperi sau spații comerciale.

Printre brandurile disponibile la magazinul Watt se numără Mitsubishi Electric, Daikin, Gree, LG și altele, cunoscute pentru calitatea și fiabilitatea produselor lor.

În plus, magazinul Watt oferă servicii complete de instalare și mentenanță pentru toate produsele achiziționate, asigurându-se că clienții lor primesc nu numai produse de calitate, ci și asistență tehnică pentru a asigura o utilizare optimă și durabilă a aerului condiționat.

În ceea ce privește prețurile, acestea variază în funcție de marca, dimensiunea și capacitatea aerului condiționat. Cu toate acestea, magazinul Watt oferă adesea promoții și reduceri pentru produsele sale, astfel încât clienții să poată obține cele mai bune oferte la achiziționarea unui aer condiționat tip tavan-pardosea.

Magazinul Watt din Moldova este un loc ideal pentru a găsi un aer condiționat de tip tavan-pardosea de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Cu opțiuni variate de branduri și capacități, servicii complete de instalare și mentenanță și promoții frecvente, magazinul Watt poate fi un partener de încredere pentru a vă asigura confortul termic în timpul verii în Moldova.

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер