Radiatoare bimetalice

Ce este un radiator bimetalic?

Un radiator bimetalic este un tip de radiator folosit pentru incalzirea locuintelor, care este construit din doua straturi de metale diferite. Aceste doua straturi sunt de obicei aluminiu si otel, astfel incat radiatorul sa aiba avantajele ambelor materiale.

Partea interioara a radiatorului, care este in contact direct cu apa calda care circula prin el, este din otel. Otelul este ales pentru ca este un bun conductor termic, ceea ce inseamna ca poate transfera eficient caldura de la apa calda la aerul din camera.

Partea exterioara a radiatorului, care este expusa la camera si la aerul rece, este din aluminiu. Aluminiul este ales pentru ca este un material usor si rezistent la coroziune, ceea ce il face ideal pentru utilizarea intr-un radiator.

Prin combinarea acestor doua metale intr-un singur radiator, un radiator bimetalic poate oferi o eficienta termica mai mare si o durata de viata mai lunga decat un radiator obisnuit din otel. De asemenea, radiatorul bimetalic este mai usor si mai rezistent la coroziune decat un radiator din fonta.

Prin ce se deosebeste un radiator bimetalic?

Un radiator bimetalic se deosebește de alte tipuri de radiatoare prin faptul că are un strat interior din oțel și un strat exterior din aluminiu, care îi conferă avantajele ambelor metale. Această combinație de materiale face ca radiatorul bimetalic să fie mai eficient și mai durabil decât alte tipuri de radiatoare, cum ar fi cele din fontă sau cele din oțel.

În comparație cu radiatoarele din fontă, radiatorul bimetalic este mult mai ușor și poate fi montat mai ușor, fiind mai ușor de manevrat și mai puțin fragil. De asemenea, deși are o durată de viață mai scurtă decât radiatoarele din fontă, este mai trainic decât radiatoarele din oțel.

În ceea ce privește eficiența termică, radiatorul bimetalic are avantajul de a avea un strat interior din oțel, care este un bun conductor termic și poate transfera căldura eficient către aerul din cameră. În același timp, stratul exterior din aluminiu este un material ușor și rezistent la coroziune, care ajută la protejarea radiatorului împotriva coroziunii și la îmbunătățirea transferului de căldură.

În general, radiatorul bimetalic este o alegere bună pentru încălzirea locuințelor datorită combinației sale unice de materiale și a avantajelor pe care le oferă în comparație cu alte tipuri de radiatoare.

Cum sa alegi un radiator bimetalic corect?

Atunci când alegeți un radiator bimetalic, trebuie să luați în considerare câteva aspecte importante:

 • Puterea termică: Alegeți un radiator cu o putere termică adecvată dimensiunilor încăperii pe care doriți să o încălziți. Pentru a determina puterea necesară, trebuie să țineți cont de dimensiunile încăperii, izolația termică a acesteia, numărul de ferestre și alte surse de căldură.
 • Dimensiuni: Alegeți dimensiunea radiatorului bimetalic în funcție de dimensiunile încăperii și spațiul disponibil pentru montaj. Radiatoarele bimetalice sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni, forme și stiluri, deci ar trebui să puteți găsi un model care se potrivește perfect cu nevoile dvs.
 • Calitatea: Verificați calitatea radiatorului bimetalic înainte de a-l achiziționa. Asigurați-vă că radiatorul este construit din materiale durabile și de înaltă calitate, cum ar fi aluminiul și oțelul, pentru a vă asigura că veți avea un radiator care va rezista mult timp.
 • Design: Radiatoarele bimetalice sunt disponibile într-o varietate de modele și stiluri, astfel încât să puteți alege un model care se potrivește perfect cu stilul dvs. de decor și cu preferințele estetice.
 • Brand: Este important să alegeți un brand de încredere și cunoscut pe piață, care oferă produse de calitate și care are un serviciu post-vânzare bun.

În general, alegerea unui radiator bimetalic corect implică evaluarea nevoilor de încălzire a camerei, găsirea unui model care se potrivește cu dimensiunile și stilul dvs. și asigurarea calității și fiabilității produsului.

Brandurile de radiatoare bimetalice care le gasiti la noi

Există multe branduri de radiatoare bimetalice disponibile pe piață, iar alegerea unuia depinde în mare măsură de preferințele personale și de bugetul disponibil. Iată câteva branduri populare de radiatoare bimetalice:

 1. Global Style - acest brand propune o alegere mare de radiatoare bimetalice cu design modern și eficiență termică ridicată.
 2. Kermi - acest brand german oferă catalog mare a productiei de radiatoare bimetalice de înaltă calitate, care sunt eficiente din punct de vedere energetic și au un design elegant.
 3. Purmo - acest brand oferă o gamă variată de radiatoare bimetalice cu dimensiuni diferite și cu un design modern, care sunt ideale pentru orice tip de încăpere.
 4. Radson - acest brand oferă radiatoare bimetalice de calitate superioară, cu eficiență ridicată și un design elegant, care se integrează perfect în orice încăpere.
 5. Vogel & Noot - acest brand austriac propune asortiment mare de radiatoare bimetalice de înaltă calitate, cu design modern și eficiență termică ridicată.
 6. Rointe - acest brand spaniol oferă radiatoare bimetalice cu un design modern și o tehnologie inovatoare, care optimizează eficiența energetică și reduce costurile de încălzire.

Noi, echipa Watt.md ne specializăm în comercializarea de sisteme de încălzire eficiente și de înaltă calitate.

Avem plăcerea să vă prezentăm oferta noastră de radiatoare bimetalice pentru încălzirea locuinței dumneavoastră în sezonul rece. Radiatoarele noastre bimetalice sunt produse de producători de top din Europa, și sunt fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate, garantând astfel un nivel ridicat de eficiență termică, durabilitate și performanță.

Radiatoarele noastre bimetalice sunt disponibile într-o alegere mare de dimensiuni și modele pentru orice gust, si se potrivesc perfect la nevoile dumneavoastră de încălzire. Acestea sunt ușor de instalat, cu o calitate de construcție superioară și sunt proiectate pentru a oferi o încălzire rapidă și uniformă a încăperii.

În plus, radiatoarele noastre bimetalice sunt echipate cu un sistem de control al temperaturii și pot fi utilizate cu termostate inteligente pentru a optimiza consumul de energie și a reduce costurile de încălzire.

Pentru a vă ajuta să faceți alegerea potrivită, echipa noastră de vânzări este disponibilă pentru a vă oferi asistență și consultanță în alegerea radiatoarelor bimetalice potrivite pentru nevoile dumneavoastră.

În prezent, avem o ofertă specială pentru radiatoarele bimetalice, cu prețuri începând de la 1,500 lei. Acestea sunt disponibile în stoc și putem livra comenzile în cel mai scurt timp posibil.

Vă invităm să ne contactați pentru mai multe informații sau să ne vizitați la magazinul nostru Watt din Chisinau pentru a vedea produsele noastre în real.

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер