Hidrofoare

|
-1 036 lei
Hidrofor Marina CAM 40/22
-1 074 lei
Hidrofor Marina CAM 80/22
-1 318 lei
Hidrofor Marina CAM 100/25
-1 347 lei
Hidrofor Marina CAM 88/22
-1 791 lei
Hidrofor Marina APM 100/25
-2 636 lei
Hidrofor Marina APM 200/25
-517 lei
Hydrofor Pentax PM45
-732 lei
Hydrofor Pentax CAM100N
-812 lei
Hydrofor Pentax CAM140
-827 lei
Hydrofor Pentax AP100/4"/00
-890 lei
Hydrofor Pentax INOX 100N

Hidrofoarele sunt dispozitive esențiale în sistemele de alimentare cu apă, utilizate pentru a menține o presiune constantă în rețea și a furniza apă în mod eficient la orice moment. În acest articol, vom discuta despre ce sunt hidrofoarele, cum funcționează și cum să le alegeți și să le întrețineți.

Ce sunt hidrofoarele?

Hidrofoarele sunt sisteme de pompare a apei care utilizează un rezervor pentru a menține presiunea apei în rețea. Acestea funcționează prin pomparea apei într-un rezervor special, unde este stocată sub presiune, până când este necesară utilizarea apei. Atunci când apa este utilizată, presiunea din rezervor scade, iar hidroforul pornește automat pentru a pompa mai multă apă în rezervor și a menține presiunea constantă.

Cum funcționează hidrofoarele?

Hidrofoarele funcționează cu ajutorul unui sistem de pompare a apei care include o pompă și un rezervor de presiune. Pompa este conectată la rețeaua de apă și pompează apa în rezervor. Când apa ajunge la o anumită presiune, hidroforul oprește pompa. Apoi, atunci când apa este utilizată din rețea, presiunea din rezervor scade, iar hidroforul pornește automat pentru a pompa mai multă apă în rezervor și a menține presiunea constantă.

Tipuri de hidrofoare

Există două tipuri principale de hidrofoare: hidrofoare de suprafață și hidrofoare submersibile. Hidrofoarele de suprafață sunt instalate pe sol, de obicei în apropierea sursei de apă, iar hidrofoarele submersibile sunt instalate direct în apă.

Cum să alegeți hidroforul potrivit?

Atunci când alegeți un hidrofor, este important să țineți cont de cerințele specifice ale sistemului dvs. de alimentare cu apă. Acest lucru poate include considerarea presiunii necesare a apei, a debitului de apă și a capacității rezervorului de presiune.

În plus, trebuie să alegeți hidroforul în funcție de sursa de alimentare disponibilă. Hidrofoarele pot fi alimentate de la rețeaua electrică sau prin intermediul unui generator, iar unele modele pot fi alimentate și de la baterii sau panouri solare.

Cum să întrețineți hidroforul?

Pentru a menține hidroforul în stare bună de funcționare, este important să efectuați verificări periodice și să înlocuiți filtrele de apă în mod regulat. De asemenea, trebuie să mențineți nivelul de apă din rezervorul de presiune și să înlocuiți orice componentă uzată sau deteriorată cât mai curând posibil. 

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер