Cod produs: 64953
  • Categoria
    Conditionere de uz casnic
  • Brand-uri
    Gree
  • Model
    Muse on/off
  • Putere, BTU
    12000
  • Suprafata incaperii, m2
    35
  • Compresor
    On/Off
  • Încălzire la: °C
    -7...+24
  • Clasă energoeficienta
    A
  • Hladagent
    R410A
  • Nivel zgomot, dB
    32
  • Putere la răcire, kW
    3.3
  • Putere la încălzire, kW
    3.4
  • Consum en. electrică la răcire, kW
    0.79
  • Consum en. electrică la încălzire, kW
    0.73
  • Lungime maxima trasa
    15
  • Inaltime cadere maxima
    10
  • Diametru tevi
    1/4 - 3/8
  • Dimensiune bloc intern
    819x256x185
  • Dimensiune bloc extern
    782x540x320
  • Greutatea bloc intern, kg
    8.5
  • Greutatea bloc extern, kg
    30
  • Regimuri de baza
    Racire / Incalzire / Uscare / Ventilare
  • Regim uscare
  • Regim ventilare
    Da
  • Filtru aer
    Da
  • Timer oprire/pornire
  • Regulare viteza ventilator
  • Diapazonul temperaturilor de funcționare, racire, °C
    +18...+43
Vezi toate

Aerul conditionat Gree Muse GWH12AFB-K6DNA1A cu domeniu de functionare de la +43°C ~ -7°C este un aparat de aer conditionat inteligent din gama anului 2019, dotat cu o multitudine de functii moderne, ce ofera, o mare capacitate de schimbare a temperaturii in incapere. Acest model este produs de Gree Electric Appliances Inc din Zhuhai, China, care este cel mai mare producator mondial de aparate de aer conditionat. Din punct de vedere estetic este un aparat elegant de culoare alb, ce nu poate strica aspectul incaperii, avand un display discret. Acest aparat de ultima generatie de culoare alb lotus, este dotat cu telecomanda si ecran de tip LCD ascuns in partea dreapta a unitati interne. Telecomanda este alimentata cu 2 bateri alcaline de 1,5 volti cu care dam comenzi unitatii interne. Dupa pornirea aparatului, indicatorul de operare de pe ecranul unitatii interioare ON ne indica cu o dioda luminiscenta de culoare verde, si printr-un semnal sonor ca unitatea este activata. Cu butonul Mode de pe telecomanda selectam modul de operare dorit: Auto; Cool; Dry; Fan; Heat. Cand selectam modul de functionare auto, aparatul va functiona automat conform setarilor din fabrica. Setarea temperaturii interioare dorite poate fi ajustata si nu va fi afisata. Butonul ON/OFF: este folosit pentru a porni/opri aparatul de aer conditionat. Dupa o functionare indelungata si o oprire aparatul la repornire porneste cu intarziere de 3 minute dupa ce apasam butonul ON pentru a proteja compresorul. Prin accesarea butonului Fan de pe telecomanda poate fi ajustata viteza de ventilatie a unitatii interioare: joasa/medie/mare/automata. Prin accesarea butonului Turbo ventilatorul va functiona la viteza maxima pentru a raci/incalzi spatiul unde este montata unitatea interna, dupa care va reveni la functionarea economica. Cand selectati modul de functionare numai pe ventilare, aparatul de aer conditionat va sufla doar aer, fara racire si fara incalzire. Prin accesarea celor doua butoane Swing de pe telecomanda baleiem unghiul fluxului de aer pe vertical si pe orizontala.

Cand selectati modul Dry, aparatul functioneaza la o viteza redusa, in modul dry (dezumidificare). La modul de functionare dry, viteza de ventilatie nu poate fi ajustata. Prin apasarea butonului Temp, puteti vedea temperatura interioarã setata, temperatura ambientala interioara sau exterioara, pe ecranul unitatii interioare si pe telecomanda. Temperatura interioara se poate regla pe un interval de la +16°C la +30°C. Cu butonul Clock se poate seta functia de ceas al acestui model cu reglajul orei. Tasta Light se foloseste pentru a ilumina sau opri afisajul unitatii interioare fara a opri aparatul de aer condiționat. Butonul IFeel activeaza senzorul de temperatura al telecomenzii care masoara temperatura din incapere si activeaza modul de functionare pentru a mentine temperatura setata in pozitia exacta in care este localizata telecomanda. Cand accesam butonul Plasma se activeaza functia de ionizare. Cand setam butonul Sleep unitatea interioara functioneaza in regim de noapte. Cand setam butonul Quiet are un mod de functionare cu zgomot redus de 19 dB. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor de pe telecomanda a aparatului de aer conditionat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa aparat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Si in fine cand accesam butonul cu semnul grafic de bradut, activam functia de ionizare al aerului. Unitatea externa a acestui model este dotata din punct de vedere tehnologic cu un strat Gold Fin de protectie cu saruri din aur ce protejeaza suprafata schimbatorului de caldura impotriva uzurii si coroziunii. Datorita acestei protectii acest model de aer conditionat poate fi montat si in zone marine de coasta, cu salinitate ridicata. In plus circuitele electrice sunt protejate de carcasa dotata cu tehnologia anti-foc.

la modul de incalzire si la temperaturi negative mai mari de -15°C pana la maxim -22°C, dar in schimb cu consumuri energetice mai mari incadrand-use in clasa B cu un consum anual extimat care se ridica la 3055 kWh/an. Calculul consumului anual de energie electrica pentru racire si, respectiv, incalzire se face conform normelor europene la un numar de 350 de ore de functionare la modul de racire si de 1400 de ore de functionare la modul de incalzire pe an (intr-o zona cu conditii climatice medii). Chiar daca temperatura exterioara scade sub -10°C, acest lucru nu influenteaza prea mult consumul compensat de energie deoarece orele de functionare cu temperaturi negative rareori depasesc cateva zile de functionare pe parcursul unui sezon rece.

In plus acest model are eficienta energetica in functie de sezon cu coeficient de randament SEER de 6,1 la racire si de (4 pana la limita de -10°C) de (5,1 intre -10°C pana la limita de -15°C) sau de (3,3 intre -15°C pana la limita extrema de -22°C), coeficient de randament SCOP la incalzire medie. Aceste date reflectă consumul real de energie al pompe de căldură Gree, cu emisii de CO2 mai scăzute.

Indicii SEER şi SCOP măsoară consumul anual de energie şi eficienţa în timpul unei utilizări zilnice, normale. Pe termen lung, aceste două valori iau în considerare fluctuaţiile de temperatură şi perioadele, în modul aşteptare, pentru a furniza o indicaţie clară şi fiabilă a eficienţei energetice normale, pe durata unui întreg sezon de încălzire sau răcire.

Mai pe intelesul tuturor adică, la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere „frig” de 6,1 kW si „caldura” la 1 kW consumat din reţea, aparatul introduce în încăpere 4 kW compensat cu 5,1 kW in cursul unui sezon.

Pentru temperaturi ale mediului exterior sub -10ºC, necesarul de caldura al imobilului, nu mai poate fi asigurat de pompa termica, a carei putere scade progresiv, o data cu scaderea temperaturii mediului exterior. In cazul acestei pompe de caldura aer-aer, cand temperaturile exterioare scad foarte mult, se activeaza automat rezistenta electrica din dotare pe perioada necesara pentru o incalzire suplimentara. Referitor la acest aspect, proiectantul stabileste un punct de bivalenta Tbiv, iar din acest punct pompa de caldura nu mai acopera intregul necesar de caldura al cladirii. Sursa alternativa de incalzire nu va face altceva decat sa ridice temperature agentului de incalzire de la 35–40ºC, cat este aceasta sub punctul de bivalenta, la 50–55ºC, care este temperatura normala de functionare a sistemului, cu temperatura din camera unde este aplasata unitatea interna de +24ºC. Cu cat punctul de bivalenta se este mai mare cu atat puterea pompei de caldura este mai mare, adica pompa acopera necesarul de caldura pentru temperaturi progresiv mai scazute ale mediului exterior. Acest lucru este valabil la temperaturi extrem negative, insa la temperaturi exterioare mai mari, se afla reversul medaliei, adica puterea pompei de caldura este extrem de mare fata de necesar, iar oprirea secventiala sau reducerea puterii nu reusesc sa diminueze considerabil consumul mare de energie electrica implicat de puterea pompei. Din aceasta cauza alegere punctului de bivalenta se face in functie de zona geografica a imobilului, de amplasarea acestuia in curentii de aer, de particularitatile zonei, intr-un cuvant, in functie de diagrama de pierdere de caldura a imobilului. In concluzie, este total neeconomic, sa se adopte o putere mare a pompei de caldura care sa acopere necesarul de caldura in zilele extrem de friguroase (sub -10ºC), care pot fi cateva zile pe an, pentru ca daca se face acest lucru si se adopta o pompa cu putere mare, numai pe acest considerent, aceasta pompa de caldura va produce pierderi pe toata durata restului de zile mai calduroase ale anului, adica infinit mai mult. Acest lucru i se datoreaza si compresorului Rotary cu functie Inverter care face totul posibil ca energie consumata sa fie mica. Tehnologia G-10 Inverter este dezvoltata de Gree pentru a economisi la maxim consumul de energie electrica. Cu ajutorul acestei tehnologii compresorul aparatului poate ajunge la frecventa minima de numai 1 Hz sau de 60 rot/min. Aceasta reglare a puteri la acest model se face in 10 trepte de turatie. Aparatul functioneaza si la o tensiune relativ mica cum ar fi 176 volti intr-o gama larga de tensiune (176 – 265) volti fara stabilizator de tensiune pentru a asigura operativitatea intr-un mediu cu tensiune fluctuanta sau mica. Alimentarea cu energie electrica a acestui model se face la unitatea externa.

Compresorul DC Rotativ cu care este dotat aparatul a fost proiectat special pentru a atinge standardele SEER, fiind instalat in cele mai solicitante medii din intreaga lume. Acumulatorul fiind capabil sa asigure cantitati generoase de agent frigorific necesar in cazul instalari aparatului cu trasee lungi de conducte frigorifice.

Pentru a oferi un aer mai curat si cu mai multa prospetim 

e aparatul Gree este dotat cu un model avansat de sistem activ de filtrare in 2 pasi a aerului avand un flux inalt de aer dar silentios. Pre-filtrul HEPA lavabil este capabil pentru eliminarea din aer a particulelor pana la 0,3 microni. Asa dimensiune mica are polenul, fumul, parul de animal, praful de mucegai si praful care pluteste in aer. Filtrul se curata foarte usor prin spalare cu apa si detergent. Actiunea sistemului sau de filtrare securizat este imbunatatit, cu sistemul de filtrare Cold Plasma unde un electrod cu supratensiune de 4,8 kV, emite ioni negativi si pozitivi ce sterilizeaza atat aerul care circula prin echipamentele de climatizare dar si substantele daunatoare si mirosurile neplacute din spatiul respectiv. Ionizatorul este de fapt un filtru aditional care este la ora actuala cel mai avansat filtru de curatare si purificare a aerului din intreaga lume. Mai mult de atat, functia de ionizare cu Cold Plasma, absoarbe praful din incapere, polenul sau particulele mici generatoare de diverse alergii. In acelasi timp, ionii negativi, creeaza un mediu sigur, relaxant si sanatos. In prezenta ionilor negativi, chiar si mintea functioneaza la capacitate mai mare.

Acest model fiind dotat cu tehnologia Inverter este si foarte silentios. Unitatea interioara a aparatului de aer ce are in dotare un ventilator oblic elimina zgomotul inutil si permite buna functionare la cel mai mic nivel de zgomot Ultra Quiet 19 dB completat de un zgomot secvential pana la maxim 55 dB pe ultima treapta de ventilare.

Pe partea de funcții, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Funcţia automat (cu această funcţie aparatul de aer conditionat va realiza cel mai bun randament atat în ceea ce priveste consumul cat si temperatura, indiferent de meniul ales, rece sau cald).

Functia I Feel”, senzorul incorporat in telecomanda simte temperatura din jurul acesteia si o transmite unitatii interioare. Cu ajutorul acestei aplicatii, acest model isi regleaza debitul de aer, ca sa asigure o temperatura optima in zona unde este pozitionat utilizatorul.

Funcţia de ventilaţie cu această funcţie, aparatul de aer condiţionat ventilează aerul din încăpere in 4 trepte cu un debit de la minim 300 la maxim de 550 mc/h, fara sa-i modifice temperatura. Baleierea aerului pe vertical se regleaza in 5 pozitii diferite, sau poate functiona automat cu baleierea aerului pe verticala permanent. Iar la modul de functionare Automat lamele de baleaj a unitatii interioare directioneaza fluxul de aer automat pe plan vertica. La modul de functionare Turbo in cazul activarii acestui mod, incalzirea sau racirea spatiilor se realizeaza rapid.

Functia de (dezumidificare si antimucegai) isi dovedeste utilitatea in zilele caniculare de vara. Scopul acestei functii este de a usca interiorul evaporatorului si de a preveni mucegairea lui (din cauza depunerii de apa) si degajarii unui miros neplacut, eliminand 1,4 l/h condens.

Functia Sleep/Night asigura un somn linistit pe timp de noapte, temperatura va fi modificata cu maxim 1 grad Celsius pe racire si o va scade cu 1 grad pe incalzire, in primele ore, apoi o va mentine 5 ore, dupa care se va opri, obtinanduse si o economie de energie. In plus pentru a asigura confortul in timpul somnului, jetul de aer este direction

Citește tot
11 693
-2819 lei
-24 %
8 874 lei
Se cumpara cu produsul
Servicii de instalare
Produse similare, 12000BTU, 35m2, On/Off
Alte produse din categorie
Brand-uri populare
Conditionere de uz casnic Heiko
Conditionere de uz casnic Daikin
Conditionere de uz casnic Mitsubishi Electric
Conditionere de uz casnic Gree
Conditionere de uz casnic Haier
Conditionere de uz casnic Сooper-Hunter
Conditionere de uz casnic Electrolux
Conditionere de uz casnic LG
Conditionere de uz casnic Mitsubishi Heavy
Conditionere de uz casnic Inventor
Conditionere de uz casnic SAMSUNG
Conditionere de uz casnic Zanussi
Conditionere de uz casnic Roda
Conditionere de uz casnic TCL
Conditionere de uz casnic MDV
Conditionere de uz casnic Bosch
Conditionere de uz casnic Nord Star
Conditionere de uz casnic Hyundai
Conditionere de uz casnic Baxi
Conditionere de uz casnic Ariston

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер