Pompe submersibile

Pompele submersibile in Chisinau sunt dispozitive de pompare utilizate pentru a transfera substante lichide, cum ar fi apa, dintr-o sursă subterană sau dintr-un bazin. Acestea sunt amplasate direct în lichid, ceea ce le face perfecte pentru folosirea lor într-o multime de cazuri, cum ar fi alimentarea cu apă a gospodăriilor, a stațiilor de tratare a apei, a sistemelor de irigare agricole și multe altele. În acest articol, vom discuta despre modul în care funcționează pompele submersibile și despre diferitele lor utilizări.

Pompele submersibile la pret ieftin sunt compuse dintr-un motor electric și o unitate de pompare, care sunt etanșate într-un recipient impermeabil. Acest recipient este amplasat direct în lichid și poate fi scufundat complet în apă. Atunci când pompa este pornită, motorul electric antrenează unitatea de pompare, care trage apa prin orificiile de aspirație și o pompează prin conducte către destinația finală.

Există mai multe tipuri diferite de pompe submersibile, inclusiv pompe pentru apă curată, pompe pentru apă murdară, pompe pentru ape uleioase și pompe pentru ape corozive. Fiecare tip de pompă este proiectat pentru a funcționa într-un anumit tip de mediu și cu un anumit nivel de murdărie sau coroziune.

 • Pompele pentru apă curată sunt concepute pentru a transfera apă curată sau ușor murdară, cum ar fi apa dintr-un puț sau dintr-un rezervor. Acestea au o capacitate de pompare relativ mică, dar sunt capabile să pompeze apa la o presiune ridicată.
 • Pompele pentru apă murdară sunt utilizate pentru a transfera apă cu particule solide, cum ar fi nisip, lut sau frunze. Aceste pompe sunt capabile să pompeze cantități mai mari de apă decât pompele pentru apă curată și sunt proiectate să fie mai rezistente la uzură.
 • Pompele pentru ape uleioase sunt utilizate pentru a transfera lichide care conțin ulei sau alte substanțe grase. Acestea sunt construite pentru a preveni deteriorarea componentelor interne ale pompei de către ulei sau alte substanțe similare.
 • Pompele pentru ape corozive sunt utilizate pentru a transfera lichide cu proprietăți corozive, cum ar fi acizi sau alte substanțe chimice. Aceste pompe sunt fabricate din materiale rezistente la coroziune și sunt proiectate pentru a fi capabile să pompeze lichide cu un nivel ridicat de aciditate sau alkalinitate.

În concluzie, pompele submersibile sunt dispozitive esențiale pentru multe aplicații care implică transferul de lichide.

Ce functii are o pompa submersibila?

O pompă submersibilă este un dispozitiv utilizat pentru a pompa apă dintr-o fântână, lac sau râu. Acestea sunt adesea utilizate în aplicații agricole, industriale și de construcții pentru a asigura un flux constant de apă.

Iată câteva dintre funcțiile cheie ale unei pompe submersibile:

 • Pomparea apei: Aceasta este, desigur, funcția principală a unei pompe submersibile. Aceasta poate fi utilizată pentru a pompa apa dintr-un puț sau o fântână și pentru a o transfera într-un rezervor sau sistem de distribuție.
 • Controlul nivelului apei: Multe pompe submersibile sunt dotate cu senzori de nivel pentru a preveni suprasolicitarea motorului și a proteja pompa de supraîncălzire. Acestea pot fi utilizate, de asemenea, pentru a controla nivelul apei într-un rezervor sau într-un bazin de acumulare.
 • Drenajul apelor murdare: Unele pompe submersibile sunt concepute pentru a pompa ape murdare sau cu particule solide. Acestea pot fi utilizate în aplicații de drenaj, cum ar fi pomparea apei de la inundații sau apei uzate dintr-un subsol sau o pivniță.
 • Alimentarea cu apă potabilă: Unele pompe submersibile sunt proiectate pentru a pompa apă potabilă dintr-un puț sau o fântână și a o furniza direct într-un sistem de distribuție.
 • Iriagare si stropire: Pompele submersibile pot fi utilizate pentru a alimenta sisteme de irigații sau stropitoare în grădini și terenuri agricole.
 • Pomparea apei dintr-un bazin sau lac: Pompele submersibile pot fi utilizate pentru a pompa apa dintr-un bazin sau lac și pentru a o transfera într-un sistem de distribuție sau într-un alt bazin.

În general, o pompă submersibilă este un instrument versatil și util care poate fi utilizat într-o varietate de aplicații. Este important să alegeți o pompă submersibilă potrivită pentru nevoile dvs. specifice, luând în considerare debitul de apă necesar, adâncimea puțului și dimensiunea particulelor solide, dacă este cazul.

Pompe submersibile - branduri calitative

Brandurile cum ar fi Neptun, Speroni, Marina, Ebara, Pedrollo și Pentax sunt cunoscute pentru producția de pompe submersibile de înaltă calitate și fiabile.

 1. Neptun este un producător român cunoscut pentru producția de pompe submersibile pentru apă curată și murdară, cu o gamă largă de produse pentru aplicații comerciale, industriale și rezidențiale.
 2. Speroni este un producător italian cunoscut pentru pompele submersibile pentru apă potabilă, drenaj, ape uzate și aplicații industriale.
 3. Marina este un producător italian specializat în producția de pompe submersibile pentru aplicații de drenaj, ape uzate și apă potabilă.
 4. Ebara este un brand japonez cunoscut pentru pompele submersibile cu performanțe excelente și durabilitate ridicată, cu o gamă largă de produse pentru diferite aplicații.
 5. Pedrollo este un producător italian cunoscut pentru pompele submersibile pentru apă curată, cu o gamă largă de produse pentru aplicații rezidențiale și industriale.
 6. Pentax este un producător italian specializat în producția de pompe submersibile pentru aplicații de drenaj, ape uzate și apă potabilă, cu o gamă largă de produse pentru diferite aplicații.

Aceste branduri sunt cunoscute pentru calitatea și fiabilitatea produselor lor, dar există și alți producători de pompe submersibile care oferă produse de înaltă calitate. Este important să faceți cercetări și să alegeți o pompă submersibilă de la un producător reputat și să luați în considerare specificațiile și nevoile dvs. specifice.

Magazinul nostru oferă o gamă largă de produse de la producători de top, precum Neptun, Speroni, Marina, Ebara, Pedrollo, Pentax și alții. Aceste pompe submersibile sunt concepute pentru diferite aplicații, cum ar fi pomparea apei curate, ape uzate, apă potabilă, drenaj și multe altele.

La magazinul Watt veți găsi pompe submersibile cu diferite caracteristici, cum ar fi capacitatea de pompare, adâncimea maximă de imersiune, puterea motorului, presiunea maximă și altele. De asemenea, avem o varietate de dimensiuni și tipuri de pompe submersibile, inclusiv pompe de canal, pompe de drenaj, pompe de ape uzate, pompe de drenaj cu tocător și multe altele.

Echipa noastră de experți vă poate ajuta să selectați pompa submersibilă potrivită pentru nevoile dvs., iar prețurile noastre sunt competitive și accesibile. Asigurăm garanție pentru produsele noastre și oferim și servicii de instalare și întreținere.

Puteți vizita magazinul nostru din Chișinău pentru a explora opțiunile noastre de pompe submersibile sau puteți accesa site-ul nostru pentru a vedea gama noastră completă de produse și pentru a face o comandă online. Livrarea este disponibilă în toată țara. 

Vezi tot

© Watt.md - Totul pentru încălzire și climatizare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova. Купить кондиционер